OBS: Evergetikon använder aldrig animalisk glycerin eller palmolja. Våra produkter innehåller endast raps-, kokosnöt- eller soya baserat glycerin.

Vad är vegetabiliskt glycerin? Vad är glycerin gjord av?

Även kallad glycerol, vegetabiliskt glycerin är en klar, fet vätska som oftast kommer från kokosnöt, soya eller palmolja. Det är ofta en biprodukt från tvål-, ljus- och biodiesel industrin. Glycerin är en fuktighetsbevarande ingrediens som förekommer naturligt hos människor, djur och växtmaterial, blandas väl med vatten och har en söt smak.

Vegetabiliskt glycerin är fantastiskt när det kommer till att binda fukt i huden. Ett hudbalsam som hjälper till att hålla huden mjuk och smidig. Det är en av de vanligaste ingredienserna i produkter för personlig hud vård, inklusive fuktkräm, kroppstvätt, schampo, tvål, munvatten, stylinggel och smink. Det används ofta som ett fuktbevarande medel för att förhindra fuktförlust i produkter.

Tillverkare producerar glycerin genom att värma kokosnöt, soja under tryck med vatten så att glycerinet spjälkas av i vattnet. Destillationsprocessen används sedan för att isolera glycerin.

Vegetabiliskt glycerin kan främja till bättre hudhälsa genom att lindra hudirritation, skydda mot infektioner och främja sårläkning. Studier visar att applicering av glycerin innehållande produkter kan skydda din hud mot irriterande ämnen och mikrober, samt lugna inflammerad eller skadad hud.

Kan främja hudens hälsa Vegetabiliskt glycerin kan leda till bättre hudhälsa genom att lindra hudirritation, Dessutom kan glycerin fungera som en barriär för att skydda din hud från väder och vind, inklusive vind och kyla. En annan studie rapporterar att glycerin kan vara effektivare än placebo för att minska sveda hos personer med eksem. Det verkar dock inte ha någon effekt på sveda, klåda, uttorkning eller irritation. Vegetabiliskt glycerin kan fungera som en fuktighetskräm, minska hudirritation, skydda mot infektioner och öka sårläkningen.

Läs mer om forskningar:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18510666/

Vegetabiliskt glycerin kan fungera som en fuktighetskräm, minska hudirritation, skydda mot infektioner och öka sårläkningen.

Vegetabiliskt glycerin anses allmänt säkert.