Organic Beauty Awards är en årligen återkommande utmärkelse för produkter inom naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård. Tävlingen arrangeras av NOC Sweden, som är en icke-vinstdrivande branschorganisation med målet att naturlig och ekologisk kosmetika ska bli det självklara valet för den svenska konsumenten, för dess effekt, för hälsan och miljön.

Jasminolja - bäst i Sverige 2022

Kroppsolja med jasmin från Evergetikon vann utmärkelsen Bästa Bodyoil 2022.

Juryns motivering: ”Med en bas av mandelolja och en varm doft av jasmin, som väcker både nyfikenhet och välbehag, tog denna massage- och kroppsolja sig hela vägen från Kreta in i våra hjärtan.”

Kroppsolja med jasmin återställer hudens fuktbalans, förbättrar cellförnyelsen och lämnar huden mjuk och elastisk. Den är fuktgivande och ger en mjuk doft av jasmin som slappnar av sinnena och ökar sensualiteten. Applicera en liten mängd och gör en mild massage på kroppen. Perfekt för daglig vård efter badet eller duschen.

Risker med hormonstörande ämnen

Tyvärr förekommer hormonstörande ämnen i många vardagliga produkter. Trots att flera forskningsstudier och rapporter visar att hormonstörande ämnen är problematiska, fortsätter producenterna att använda misstänkta sådana ämnen i kosmetika. 

Hormonsystemet, det endokrina systemet, styr flertalet viktiga processer i människans kropp såsom ämnesomsättningen, tillväxten, salt- och vattenbalansen, könsmognaden, sexualdriften samt fortplantningen. Det finns alltså misstankar om att hormonstörande ämnen kan ge flera oönskade effekter på människa, djur och natur. Farhågorna härstammar från observerade ogynnsamma effekterna på vilda djur och växter, den ökade prevalensen av sjukdomar hos människor kopplade till hormonstörande ämnen samt observerade endokrina förändringar i djurstudier efter exponering av misstänkt hormonstörande ämnen.
 
Nu har NOC Sweden tagit fram en rapport dels för att lyfta fram problematiken med hormonstörande ämnen och få ansvariga myndigheter att se över lagstiftningen kring kemikalier i kosmetika, dels för att informera konsumenter, som kanske inte känner till att de faktiskt smörjer in kroppen med hormonstörande ämnen, så att de har en chans att välja andra produkter.
 

Vi är stolta över Evergetikon hudvårdsprodukter som är 100% naturliga – helt utan tillsatser eller konserveringsmedel. Med få ingredienser med många välgörande egenskaper är de skonsamma mot huden oavsett ålder och hudtyp. Produkterna är vårdande och ger positiva effekter på både ansikte och kropp.