Det grekiska mycket omtalade hud- och skönhetsföretaget Evergetikon använder enbart naturliga ingredienser, såsom olivolja från Kreta, bivax och aloe vera i sina produkter.

Evergetikon startades 2007 av Ioannis Skrafnakis och hans fru Anna Kazana. Produkterna som tillverkas på Kreta är sprungna ur öns bördiga jord och välgörande sol.

Paret bakom företaget är noga med att poängtera att man aldrig kompromissar med kvalitet. Man erbjuder enbart produkter som är hundra procent naturliga – produkter med välgörande egenskaper från olivolja, lavendel, aloe vera, apelsinblom, jasmin och rosor.

– Innan vi startade Evergetikon så arbetade jag 14 år på ett sjukhus med förebyggande medicin, sterilisering och produktsäkerhet, säger Ioannis Skrafnakis. Och innan våra produkter kom ut på marknaden 2009 föregicks det hela av gedigen och omfattande research och forskning. Målet med våra produkter har hela tiden varit att skapa något unikt för människor. I Grekland så finns det en väldig biologisk mångfald, det finns 6500 sorters växter medan det i exempelvis England bara finns 800. Denna rikedom gör det tacksamt att ta fram produkter som är exceptionella.

I vilka länder finns era produkter?

– Förutom i Grekland så finns vi bland annat i Sverige, Danmark, Holland, Tyskland, Slovakia, Italien, Litauen, Lettland, Rysland och Malta.

Vad skiljer era produkter från andra på marknaden?

– De karaktäriseras av att vara mycket effektiva och naturliga. Det är vår uppfattning att de naturliga ingredienserna både hjälper till med omvårdnaden men också positivt påverkar människans själ. 

Kunderna älskar våras produkter och känslorna som dessa skapar. 

Vilka är era mest efterfrågade produkter?

– Samtliga våra produkter är utformade för att täcka olika behov. De mest efterfrågade produkterna är de som hjälper till med ansiktsvård, det har visat sig att det finns ett stort förtroende bland konsumenterna för våra produkter, även om de kostar mer.

Par år sen har vi tagit fram en innovativ parfym som är 100% naturlig och långvarig. Ingrediensen är sandelträ och parfymen är bra för huden och har en doft som väcker djupa känslor hos bäraren. Vi har även skapat fyra serum för kroppen och håret med naturlig arom som håller längre och solkräm för ansiktet och sololja för håret, samt en ny rengörings-produkt för ansiktet, en eterisk olja. Snart lanserar vi en ny hudvårdslinje för män.

Villoeco AB är Evergetikons agent i Sverige. Ägaren av företaget, Rima Lastauskas, har utbildning som aromterapeut i USA och är väl förtrogen med Evergetikon produkter.

Hur startade ditt samarbete med Evergetikon?

Det hela började med att jag passade på att köpa några Evergetikon-produkter under ett besök på Kreta för ett par år sen, bland annat sololja för kroppen och deodorant med jasmin, säger Rima Lastauskas. Jag blev kär på en gång!  Det var inte så att Evergetikon hade letat efter mig – det blev istället så att jag hittade dem och introducerade produkterna i Sverige och Litauen. 

Vilka älskar produkterna?

– Först och främst är det vanliga människor som är ute efter något riktigt naturligt. Sedan är det hudterapeuter, folk som arbetar med fotvård och massage. Vi välkomnar alltid nya samarbetspartners, oavsett om det är små eller stora företag. Med Evertigons produkter får de något helt unikt att erbjuda sina kunder.