Varför lägger Evergetikon granatäpple extrakt i sina nya produkter?

Vilka fördelar har granatäpple för huden?

Granatäpple extrakt är rik på antioxidanter. Det innehåller inte bara ca 48 % av det dagliga C-vitaminet, utan innehåller också andra antioxidanter som antocyaniner, ellaginsyra och tanniner. Med alla dessa antioxidanter har du en av de ultimata blockerarna för skador på fria radikaler, vilket är en stor orsak till åldrande.

Cellregenerering: Granatäpplen hjälper till att skydda epidermis (det yttre lagret av huden) och hjälper till med hudcellsregenerering i epidermis och dermis (inre lager), ökar cirkulationen och läker huden, hjälper till med vävnadsreparation och sårläkning.

Anti-age ansiktskräm för män evergetikon
anti age ansiktskräm för män

Solskydd: De har solskyddande föreningar som kan skydda huden mot fria radikaler, hjälpa till att förebygga hudcancer, lindra solbränna och minska tecknen på solskador. Granatäpplefröolja kan fungera för att skydda mot hudcancer på grund av ellaginsyra, en polyfenolantioxidant som finns i stora mängder i granatäpplen, som forskare har funnit hämmar tillväxten av hudtumörer.

Anti-aging: Granatäpplen kan hjälpa till att skydda mot för tidigt åldrande genom att hjälpa till att minska tecken på hudens åldrande orsakade av solskador och exponering, såsom rynkor och fina linjer. Granatäpplen kan också hjälpa till att förhindra hyperpigmentering och åldersfläckar.

Ungdomlig hud: Granatäpplen främjar slät, fast hud genom att öka kollagen- och elastinproduktionen och mjuka upp huden.

Torr hud: Det är en bra ingrediens för hudvård eftersom den tränger djupt in i huden. Det fungerar för de flesta hudtyper, (vilket beror på hudvårdsingredienserna granatäpple kombineras med). Eftersom granatäppleolja tränger djupt in i huden är den effektiv för att behandla torr hud. Det lugnar torr, sprucken och irriterad hud. Den innehåller punicinsyra, en omega 5-fettsyra som återfuktar och förhindrar fuktförlust.

Fet hud/kombinerad hy: Granatäppleolja fungerar även för fet hud och användningen av granatäpplen har varit fördelaktigt för aknebenägen hud, för att bekämpa utslag, minska ärrbildning och lindra mindre irritationer.