Camellia Sinensis Leaf Extract är ett extrakt av bladen från teet Camellia sinensis, Theaceae. Det är allmänt känt som grönt tebladsextrakt. Det har goda antioxidantiska och antiinflammatoriska egenskaper. Det används i många kosmetikaprodukter som fuktkräm, anti-agingkrämer, solskyddsmedel, schampo, hårbalsam och hårfärgningsmedel.

Inom hudvård har Camellia Sinensis, grönt tebladsextrakt, många fördelaktiga egenskaper.
Här är några fördelar med grönt tebladsextrakt som du bör känna till:

Antioxidantegenskaperna i grönt tebladsextrakt beror på det överflöd av epigallokatekingallat (EGCG) som kallas katekin som finns i grönt te. Katekiner är kraftfulla naturliga antioxidanter som neutraliserar fria radikaler för att skydda hudceller och vävnad från skador. Oxidativ stress på huden av fria radikaler är också en viktig orsak till hudens åldrandeprocess.

Extrakt av grönt teblad skyddar effektivt huden mot skador orsakade av UV-strålning som kan ha en stor negativ inverkan på huden och leda till försvagning av kollagen- och elastinfibrer. Långvarig exponering för UV-ljus kan också leda till fler åldersfläckar, djupare rynkor och fina linjer.

Anti-aging effekter. De kombinerade antioxidant- och UV-skyddsegenskaperna från grönt tebladsextrakt är dämpande faktorer mot den accelererande åldrandeprocessen som orsakas av oxidativ stress. De skyddande anti-aging-effekterna hjälper till att minska tecken på åldrande och bibehålla en slät och smidig hy genom att jämna ut hudtonen och minska rynkor. Grönt tebladsextrakt förhindrar nedbrytningen av kollagen för att bibehålla hudens elasticitet.

Antiinflammatorisk och antibakteriell. Katekiner i grönt tebladsextrakt har antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Detta kan hjälpa till att minska inflammation, rodnad och hudirritationer i ansiktet. Studier visar att grönt tebladsextrakt också kan hjälpa till att reglera talgproduktionen. Därför kan det vara en effektiv ingrediens vid behandling av akne eller fet hud.

Förbättrar övergripande hudtillstånd. Extrakt av grönt teblad hjälper till att förbättra de allmänna hudförhållandena. Studier har visat att applicering ledde till ökad fuktighet i huden, minskad strävhet samt förbättrad struktur och jämnhet i huden.