Gurkfröolja kallpressas från de rengjorda och torkade fröna från slanggurka, Cucumis sativus, följt av noggrann filtrering för att få fram en lysande klargul olja med mild, frisk gurkdoft. Gurkfröolja är fräsch, föryngrande och absorberande! Dess livliga, lätta arom påminner om det vatten smaksatt med färska gurkskivor som du kan dricka under varma sommardagar.

Inom den kosmetiska industrin används gurkfröolja ofta i ansikts- och kroppsprodukter på grund av dess förmåga att penetrera huden och snabbt absorberas. Gurkfröolja har starkt läkande egenskaper, vilket gör den till en ingrediens att lägga på minnet om du kämpar med solskador, torrhet eller är orolig för fina linjer och rynkor. Den rekommenderas starkt för användning lokalt för att bibehålla en ungdomlig och frisk hy.

På grund av dess potenta antioxidantegenskaper kan gurkfröolja bekämpa fria radikaler orsakade av oxidativ stress när huden utsätts för skadligt UV-ljus. Gurkfröolja främjar till och med cellregenerering vilket gör detta till ett utmärkt val för mogen, åldrande hud. Ett högt innehåll av naturliga tokoferoler och fytosteroler förstärker ytterligare dess skyddande och näringsmässiga fördelar för personlig hudvård. Fytosteroler är också kända för sin förmåga att ge näring till och stimulera hudcellerna för att uppmuntra föryngring av friska hudceller. Gurkfröolja innehåller en betydande andel Omega-9 oljesyra och Omega-6 linolsyra och kan vara effektiv vid behandling av eksem, psoriasis, akne samt torr eller solbränd hud.

Gurkfröolja rekommenderas i produkter för hår och hårbotten, för att uppmuntra frisk hårväxt och ökad vitalitet. Dess anmärkningsvärda innehåll av omättade fettsyror och essentiella fettsyror gör den också idealisk för inkludering i närande, återfuktande hårvårdsprodukter.